sâmbătă, 8 august 2009

Stiai ca...


...stejarul nu produce ghinde pana la varsta de cincizeci de ani sau chiar mai mult?

...măslinii pot trăi chiar şi 2.000 de ani?

...Thomas Edison, inventatorul becului, se temea de intuneric?

...cea mai lunga intrerupere de program de televiziune a avut loc in Anglia, cand BBC a intrerupt difuzarea unui film cu Michey Mouse pentru a anunta inceperea celui de-al doilea Razboi Mondial? Dupa 6 ani, filmul a fost reluat exact de unde a fost intrerupt.

...apa calda cantareste mai mult decat cea rece?

...benzile desenate cu Donald au fost interzise in Finlanda pentru ca acesta nu purta pantaloni?

...mai multe filme sunt produse in India decat la Hollywood?

...un kilogram de uraniu are energie cat sase milioane de kilograme de carbune?

...marea Moarta este cea mai sarata din lume, avand intre 288g si 325g de sare/litru de apa!
Marea Moarta e atat de sarata, incat niciun peste nu poate trai in ea... si am putea citi ziarul stand pe spate pe apa.
Marea Moarta se afla in desertul Iudeii, intre Israel si Iordania.
Singura apa curgatoare care alimenteaza aceasta mare este râul Iordan, insa debitul este din ce in ce mai scazut datorita consumului de apa potabila in Israel si Iordania, asa ca Marea Moarta este amenintata treptat cu... secarea.

...vietatea cu cel mai mare creier in proportie cu corpul sau este furnica?

...tantarii au dinti?

...oamenii se tem mai mult de paianjeni decat de moarte?

...in anul 2007, ar dura 5.707 ani ca o persoana sa caute in toate cele 3 miliarde de pagini ale motorului de cautare Google. Software-ul Google o face in 0.5 secunde.

...primele masini Ford aveau motoare Dodge?

...cel mai scump, dar si cel mai ciudat pat de pe planeta, creatie a arhitectului olandez Janjaap Ruijssenaars, costa "doar" 1.200.000 de euro. Datorita sistemului magnetic cu care este prevazut, patul pluteste la 40 de centimetri de podea si poate sustine o greutate de pana la 900 de kilograme.

...servetelele nazale au fost initial facute ca bandaje in Primul Razboi Mondial?

...premiul anual Ig Nobel, care se acorda celor mai absurde cercetari stiintifice, a fost castigat anul acesta de un domn care a inventat un ceas desteptator ce fuge si se ascunde de tine pentru a te obliga sa te scoli din pat... de un grup de cercetatori care au studiat daca oamenii inoata mai repede in sirop decat in apa... de un savant englez care a analizat activitatea cerebrala a lacustelor in timp ce se uitau la Razboiul Stelelor... si unei echipe germane care a calculat presiunea produsa de anusul pinguinilor atunci cand isi fac nevoile.

...bricheta a fost inventata inaintea chibriturilor?

...in Anglia pe la 1500, pentru baut rachiu erau folosite cesti din plumb. Combinatia alcool-plumb fiind atat de toxica ii scotea pe multi din uz pentru cateva zile. Chefliii gasiti intinsi pe marginea drumului erau considerati morti si pregatiti pentru inmormintare. Inainte insa de a fi ingropati li se mai dadea o sansa - erau asezati pe masa din bucatarie timp de cateva zile. Asteptind ca "mortul" sa-si revina - ceea ce se intampla de multe ori - rudele si prietenii mancau si beau in jurul mesei. Asa a aparut obiceiul priveghiului.

...Brazilia este singura tara care a jucat in fiecare Cupa Mondiala?

...Cel mai rece loc permanent locuit este localitatea Oimeacov (Rusia), pe valea fluviului Indighirka, unde s-a inregistrat, in februarie 1964, temperatura minima absoluta de -71.10?

...Intre 1931 si 1969, Walt Disney a primit nu mai putin de 33 de trofee Oscar?

1 comentarii inteligente:

alex`simplY spunea...

foarte interesant...mai ales aia cu mortii din Anglia :))

Trimiteți un comentariu